Peltikaton huolto

Peltikatto on helppohoitoinen katemateriaali, mutta huoltomaalaus on syytä tehdä joissain tapauksissa 10-15 vuoden välein.

Yksinkertaisimmillaan se on pesu + maalaus, mutta ei aina.

Jokainen katto on yksilöllinen, ja huoltotoimenpiteet määräytyvät kulloisenkin kohteen kunnon mukaan. Huoltotoimenpiteet on suunniteltava huolella ja ammattitaitoisesti, jotta saavutetaan kokonaistaloudellisesti koko katon elinkaarta ajatellen paras ratkaisu.

On olemassa sinkittyjä ja esimerkiksi muovipinnoitettuja kattoja; 1-4 kertaa maalattuja; pensselillä, telalla tai ruiskulla maalattuja; liian paksussa maalikalvossa olevia, ruosteisia ja jopa maalaamalla pilattuja kattoja. Katso esimerkkejä kuvagalleriasta. Peltikaton huolto ei siten enää olekaan niin yksinkertaista.

Harmillisen usein törmäämme tarjouspyyntöihin, missä kattoihin, joissa on esimerkiksi jo ennestään liian paksun maalikalvo tai jotka muuten ovat ongelmaisia, pyydetään jopa kolme kerrosta maalia olemattomilla pohjatöillä. Se taas ei mielestämme ole sopiva menetelmä.

Jos katossa on reikä tai piipunjuuri vuotaa, ei hätää. Katso lisää paikkausosiosta.

Omaamme vahvan kokemuksen haastavissa pvc.pinnoitettujen kattojen kuntoon saattamisessa.Joten jos alusrakenteet ovat kunnossa vanha hilseillyt pvc pintainen peltikatto saatetaan koneillamme sekä nykyaikaisilla materiaaleilla uuden veroiseen kuntoon.Kysy lisää.

Peltikaton pesu on tärkeä työvaihe

Meillä pesu suoritetaan ammattikäyttöön tarkoitetuilla isoilla kuumavesipesureilla.Suurin pesurimme tuottaa painetta jopa 500 bar.Käytössämme on myös ns.lautaspesuri jota käytämme sille soveltuvissa kohteissa. Isoilla pesureilla painetta riittää, kun letkut ovat pitkiä, ja näin koneita ei tarvitse siirrellä korkeissakaan rakennuksissa. Tämä nopeuttaa urakointia ja takaa ensiluokkaisen alustan seuraavaan työvaiheeseen.

Usein pesun yhteydessä käytetään lisäksi tarkoituksenmukaisia pesuaineita.

Pesuaineen levitykseen meillä on meille vartavasten rakennettu injektori sekä vaahdotin.Tällä menetelmällä vaahdotamme pesuaineen pellille vaahto estää pesuaineen valumisen ja hidastaa kuivumista.Pesuainetta ei saa päästää kuivumaan peltiin kiinni koska sen jälkeen pesuaineen poistaminen on haasteellista. Kuivamisen seurauksena riski maalin huonoon tartuntaan kasvaa olennaisesti.

Haastavimpiin pohjatöihin meillä on 2 kappaletta markkinoiden edistyksellisimpiä Torbo 320 xl puhalluslaitteistoa.Näin voimme palvella suurissakin kohteissa ja työn läpimenoaika pysyy lyhyenä. Lue torbopuhalluksesta lisää vesihiekkapuhallusosiosta.

Peltikaton maalaus/pinnoitus

Peltikaton maalaus/pinnoitus tehdään kunkin katon vaatimalla tavalla sekä materiaaleilla.

Käytämme pääasiassa ammattikäyttöön tarkoitettuja tuotteita. Niissä esimerkiksi värisäilyvyys on selkeästi parempi, koska sävytys ei tapahdu pastoilla, ja lisäksi tartunta sekä levitettävyys poikkeavat rautakauppatuotteista.

Kiristämme usein konesaumakattojen saumat maalaushullon yhteydessä. Kiristyksellä saumat tiivistyvät ja katosta tulee jopa hiljaisempi.

Ole yhteydessä, niin mietitään yhdessä sinun peltikattollesi parhaiten sopiva ratkaisu.

Terv. Timo 

 

PYYDÄ TARJOUS